Hírek
 Az előzetes eredmények szerint Vincze Ágnes (Fidesz-KDNP) a szavazatok 50,89 százalékát (488 szavazat) szerezte meg. Második helyen Büki Tamás, a Pártfüggetlenek Lokálpatrióta Szövetsége (PLSZ) jelöltje végzett 20,33 százalékkal (195 szavazat), míg a harmadik helyen a szocialista Király András László a voksok 15,75 százalékával (151 szavazat). A Jobbik jelöltje, Kaszás Gábor a negyedik helyen végzett 9,28 százalékkal (89 szavazat), az ötödik pedig az LMP jelöltje, ifj. Mizsei László lett 3,75 százalékkal (36 szavazat). A választási részvétel a XVI. kerületi 4-es számú választókerületben (ahol 4.410 a választásra jogosultak száma) 22 százalékos volt.

“Ez a közösség nagyon sok erőt ad az embernek, sok bíztatást kaptam Fidelitasosoktól és rengeteg jó ötletet amit mind a kampányban, mind pedig majd képviselői munkám során szeretnék hasznosítani.” - mondta el Vincze Ágnes. 

A frissen megválasztott képviselőnek a Budapesti Fidelitas elnöksége már a helyszínen gratulált.

Böröcz László a Budapesti szervezet elnöke kifejtette, hogy Ági eredménye jó például szolgál minden fidelitasosnak, hiszen azt hosszú évek kitartó munkájával érte el. “Úgy gondolom méltán lehetünk büszkék Ágira, és amiért mi a Fidelitas tagjai kedveljük és tiszteljük, azt a gondolkodás módot és elkötelezettséget a XVI. kerületiek és felismerték és méltányolták.”

Az időközi választást azért kellett kiírni a XVI. kerület 4-es számú választókerületében, mert a Fidesz-KDNP egyik önkormányzati képviselője, Szatmáry Kristóf belgazdasági államtitkár lett a kormányban, és a tisztség - a törvény értelmében - nem egyeztethető össze a képviselői mandátummal.

A kormánypárti egyéni választókerületi győzelemmel a Fidesz-KDNP megőrizte biztos, kétharmados többségét a képviselő-testületben. Az októberi önkormányzati választáson a kormánypárti jelöltek, köztük Kovács Péter polgármester, mind a 12 egyéni képviselői helyet megszerezték, az ellenzéki pártok - a Civil Mozgalom, a Jobbik, az LMP és az MSZP - csak kompenzációs listáról tudtak mandátumot szerezni. 

fidelitas.hu