Hírek
December 7-ei rendezvényén a TASZ kijelentette, hogy nem fognak a határon túli magyarok kérdésével foglalkozni. A Fidelitas mélyen felháborítónak tartja, hogy egy olyan szervezet, amelyet egy Soros Györgyhöz köthető alapítvány 167 millió forinttal támogatott tavaly, nem kíván olyan kérdésekkel foglalkozni, amelyek valóban a magyar közösség érdekeit szolgálnák – jelentette ki Nemcsik Mátyás, a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő és jogfejlesztő civil szervezet irodaháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A Fidelitas országos alelnöke az ifjúsági szervezet nevében arra kérte a TASZ-t, hogy „a jövőben ne belpolitikai hisztériakeltéssel foglalkozzanak, hanem, ha ekkora forrásaik vannak, akkor azokat inkább fordítsák azokra a magyarokra, akik a határon túl élnek”. 

A Fidelitas mélyen felháborítónak és elszomorítónak tartja azt, hogy december 7-én a TASZ vezetői azt mondták, hogy nem látnak különbséget a szlovákiai és a bangladesi belpolitika között. Nem tudjuk elfogadni, hogy a TASZ kizárólag a magyar belpolitikával foglalkozik, hiszen a brit titkosszolgálatot alig pár napja perelte be a szervezet – mutatott rá Kurucz Dániel, aki úgy fogalmazott: „kilóg a lóláb”.

Kimondhatjuk: a TASZ nem képes objektíven különbséget tenni az emberi jogok között. Ezáltal egyenlőket és egyenlőbbeket képez, ezért nyomatékosan megkérjük őket, hogy a határon túli magyarokkal is foglalkozzanak. Ha a jogvédő szervezetnek esetleg nincs elég ismeretanyaga a határon túli magyarokkal kapcsolatban, a Fidelitas szívesen segít nekik, mert úgy gondoljuk, a határon túli magyarokat ért jogsértés közös ügy – húzta alá Kurucz Dániel.

A Fidelitas nyílt levelét ide kattintva megtekintheti.

Forrás: fidesz.hu